Incontinentie matras kopen

Als beddengroothandel bieden we een groot aantal verschillende matrassen aan. Het incontinentie matras is daar één van. Deze komt vooral van pas in de hele jonge en hele oude leeftijdscategorie. Dit betekent dat er relatief veel vraag naar is. Bij zorginstellingen, oudere woongroepen en mensen met kinderen. Maar wat is een incontinentie matras nu precies?
Meteen een offerte aanvragen

Wat is een incontinentie matras?

Een incontinentie matras is speciaal gericht op het gebruik door personen die met incontinentie te maken hebben. Het matras zelf is namelijk voorzien van een waterdichte hoes. Dit betekent dat er niet zomaar vocht in kan trekken. Erg belangrijk natuurlijk, wanneer er geregeld problemen zijn met de urine.

Daarnaast beschermt een incontinentie matras dankzij de waterabsorberende eigenschappen van de bovenste laag ook direct tegen zweet en andere vormen van vocht. Hierdoor hoef je niet op korte termijn het matras zelf iedere keer te vervangen.

Een incontinentie matras wordt vaak ook een zorgmatras genoemd. Niet geheel toevallig is de toepassing in de zorg dan ook een zeer populaire. Ons assortiment bestaat uit de beste kwaliteit matrassen die er zijn. Ze zijn niet alleen waterabsorberend, maar liggen ook erg lekker. Het comfort is een belangrijk onderdeel van een goed matras.

Voordelen van een incontinentie matras

Al met al heeft een incontinentie matras veel te bieden. Het is een matras dat van een aantal zeer waardevolle eigenschappen is voorzien. Dankzij deze eigenschappen is dit product bij een grote groep mensen zeer populair. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan eigenschappen die leiden tot voordelen als:
Ideaal tegen bedplassen
Bedplassen is helaas iets dat vooral op oudere leeftijd regelmatig voor dreigt te komen. Zeker wanneer personen met een bepaalde medische conditie te maken hebben. Het is dan belangrijk om hier maatregelen tegen te nemen. Met een incontinentie matras van een goede kwaliteit doe je precies dat. Zoals gezegd neemt de absorberende laag urine op. Hierdoor trekt dit niet in het matras zelf. Het matras blijft daardoor gewoon bruikbaar. Ook op de langere termijn. Ideaal om te voorkomen dat je om de zoveel tijd een nieuw matras voor de betreffende persoon moet aanschaffen. Dit is in principe namelijk pure geldverspilling.
Comfortabele ligging
Tegelijkertijd blijft het ook extreem belangrijk dat een matras goed ligt. Uiteindelijk is het hoofddoel namelijk nog steeds om goed te slapen. Hier hebben mensen op oudere leeftijd vaak sowieso al moeite mee. Je doet er dan goed aan om hier zo optimaal mogelijk in te voorzien. Vandaar dat wij slechts incontinentie matrassen verkopen die comfortabel liggen. Die de kans op een goede nachtrust maximaliseren. Dit is een belangrijk voordeel. Eentje die op vele gebieden in het leven voor een fijnere ervaring zorgt. Hoe beter je namelijk slaapt, hoe beter je je ook overdag voelt. Dit geldt voor iedereen.
Neemt ook zweet op
Daarbij stoot een incontinentie matras niet alleen urine af, maar ook zweet. Oudere mensen hebben het vaak al snel koud. Hierdoor zetten ze de thermometer thuis hoog. Wanneer ze dan echter onder het dekbed gaan liggen, neemt de kans op zweten toe. En dat is dan weer wat minder prettig. Het zweet moet wel goed afgevoerd kunnen worden om niet plakkerig aan te gaan voelen. Daarbij komt de water absorberende functie maar al te goed van pas. Deze laag neemt het zweet op. Vervolgens gooi je die laag gewoon in de wasmachine om het weer schoon te krijgen. Dit kost alles bij elkaar nauwelijks moeite.
Voorkomt aanwezigheid huisstofmijt
Vervolgens is ook huisstofmijt voor sommige personen nog een issue. Relatief veel mensen zijn allergisch voor huisstofmijt. Hierdoor ontstaat er een zeer oncomfortabele slaapomgeving. De huisstofmijt wil namelijk nog weleens in het matras trekken. Voor je het weet liggen mensen massaal ’s nachts te niezen. En dus komt het goed van pas dat een incontinentie matras de aanwezigheid van huisstofmijt voorkomt. Deze beestjes komen namelijk niet door de eerdergenoemde buitenste laag heen. Ze hebben zo geen kans om zich in het matras te nestelen.
Schoon en fris gevoel
Tot slot zorgt een incontinentie matras bovenal voor een schoon en fris gevoel. Niemand heeft er behoefte aan om op een door urine doordrongen matras te gaan slapen. Hier voel je je helemaal niet lekker bij. Op het moment dat je weet dat deze na elke wasbeurt gewoon weer schoon is, geeft dit een heerlijk goed gevoel. Je slaapt dan toch net wat lekkerder. Als beddengroothandel vinden we dit erg belangrijk. We kijken er iedere keer weer naar uit om grote groepen mensen dit goede gevoel te bezorgen.

Incontinentie matras kopen bij beddengroothandel PMK

Als beddengroothandel hebben we intussen al meer dan 30 jaar ervaring opgebouwd in het verkopen van bedden, matrassen en alle toebehoren. Zo weten we precies wat er nodig is om op een fijne, gezonde manier te slapen. Hierin speelt een incontinentie matras een centrale rol. Daarnaast letten we ook altijd op de volgende punten:
Prijs-kwaliteitverhouding
We richten ons specifiek op een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Het liefst haal je natuurlijk een kwalitatief hoogstaand incontinentie matras in huis voor een zo laag mogelijke prijs. Dit is een optimale deal. En dit is ook precies wat wij aan onze klanten aanbieden.
Goede service
Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er sprake is van een goede service. Bijvoorbeeld door altijd een snelle levering te verzorgen. Ongeacht de grootte van de bestelling. Maar daarbij moet ook de service zelf van een hoog niveau zijn. Zo krijg je bijvoorbeeld altijd ruimte om vragen te stellen bij onduidelijkheden. Of ontvang je een betrouwbare garantie op de producten die we aanbieden.
Groot aanbod
Tot slot geloven we als beddengroothandel in een groot aanbod. Een aanbod met verschillende mogelijkheden. Zo is het incontinentie matras onderdeel van deze mogelijkheden. Het stelt je in staat om te kiezen waar je precies naar op zoek bent. Hoe dan ook hebben we het allemaal.
Incontinentie matrassen nodig? Bekijk dan nu direct ons uitgebreide assortiment. En zit je op dit moment nog met vragen over dit type matrassen? Stel ze dan gerust. We kijken er naar uit om je op weg te helpen. Uiteindelijk is dat ons einddoel.
Meteen een offerte aanvragen