Dekbedden kopen

Dekbedden zijn naast bedden, matrassen en hoofdkussens het laatste onderdeel van een compleet bed. Dekbedden zorgen er uiteindelijk voor dat je warm blijft tijdens het slapen. En dat je daardoor ook makkelijker in slaap valt. Aangezien dit een essentieel onderdeel is van een goede nachtrust, bieden wij deze als beddengroothandel grootschalig aan.
Meteen een offerte aanvragen

Dekbedden assortiment

Dekbed 4-seizoenen

Bekijk product

Wat zijn dekbedden precies?

Dekbedden zijn als het ware een variant op het traditionele deken. Zoals de naam al zegt, ‘dekt’ een dekbed ook echt het bed af. Daarbij is het vooral de bedoeling dat het de slapende persoon warm houdt. Middenin je slaap neemt de activiteit binnen het lichaam namelijk af. 

Hierdoor zakt ook de lichaamstemperatuur aan de buitenkant. Het is dan wel zaak om het lichaam warm te houden. Anders ontwaak je middenin de nacht weer uit je slaap.

Qua dekbedden zijn er een grote hoeveelheid varianten. Je kunt dekbedden namelijk op verschillende manieren vullen. Zo is een vulling met dons bijvoorbeeld een populaire optie. Deze staat bekend als erg zacht.

Dekbedden verschillen voor veel personen per seizoen. In de zomer is er namelijk vaak minder behoefte aan een warm dekbed. De temperatuur ligt dan over het algemeen al hoger. Hierdoor kiest men dan vaak voor een dunne variant. In de winter is dan het tegenovergestelde het geval.

Al met al zorgen dekbedden voor een combinatie van warmte en comfort. Zelfs als je geen warmte nodig hebt, kan het zijn dat je toch met een dekbed wilt slapen. Dit komt omdat de mensheid dit intussen volledig gewend is. Zonder dekbed slapen voelt dan compleet onnatuurlijk.

De voordelen van kwalitatieve dekbedden

Het is niet voor niets dat men veel waarde hecht aan een goed dekbed. Dit draagt op veel manieren bij aan de activiteit slapen. En dus is het ook zeker de moeite waard om te investeren in goede, kwalitatieve dekbedden. Deze komen namelijk met de volgende voordelen:
Behoud warmte
Het behoud van warmte is naar alle waarschijnlijkheid wel de basisfunctie van een dekbed. En dus wordt een dekbed hierop ook beoordeeld. Dankzij het behoud van warmte zorgt het ervoor dat je lichaam warm blijft. Zelfs bij relatief lage temperaturen in de slaapkamer. Een goed isolerend dekbed houdt de warmte die van het lichaam afkomt namelijk tegen. Hierdoor blijft deze als het ware ‘gevangen’ onder het dekbed. Het blijft lekker lang hangen. Het gevolg is dat je lichaamstemperatuur niet snel daalt. Ook niet wanneer je urenlang in dezelfde positie ligt.
Comfortabel gevoel
Daarnaast levert een goed dekbed een comfortabel gevoel op. Zoals al eerder aangegeven, gebruiken we een dekbed vaak ook vanwege het gevoel. Zelfs als je niet eens per se warmte nodig hebt. Puur omdat we als mens gewend zijn om onder een dekbed te slapen. Op het moment dat je eronder gaat liggen, vertelt je brein aan je lichaam dat je kunt gaat slapen. Je komt dan makkelijker in de slaapmodus terecht. Zou je het dekbed weglaten vanwege de warmte, dan val je een stuk moeilijker in slaap. Een goede kwaliteit dekbed moet dan ook zeker dit comfortabele gevoel bij je teweegbrengen.
Lange levensduur
Verder vinden we als beddengroothandel ook de lange levensduur van een dekbed doorslaggevend. Het meest vervelende wat veel mensen ervaren, is dat ze een dekbed al na een aantal jaar weer moeten vervangen. Bijvoorbeeld omdat de isolerende functie al snel afneemt. Of omdat het dekbed na een korte tijd al een stuk minder rustig aanvoelt. En dat vinden wij niet de bedoeling. Bij normaal gebruik gaan onze dekbedden dan ook jarenlang probleemloos mee. Je voorziet daarmee een heel studentenhuis, vakantiepark of ander complex van betrouwbare dekbedden. Dekbedden die de gemiddelde persoon heerlijk laten slapen.
Groot aanbod verschillende opties
Dan vinden we daarnaast ook een groot aanbod aan verschillende opties erg belangrijk. Behoeften van verschillende personen verschillen namelijk. De ene persoon heeft juist een heel warm dekbed nodig, terwijl de andere persoon behoefte heeft aan een wat dunnere optie. Zo zijn bijvoorbeeld vooral oude mensen op zoek naar de wat warmere versies. Ze hebben het snel koud. Bij jongeren is dit over het algemeen minder het geval. Het hangt er dan maar net van af voor welke groep je dekbedden nodig hebt. Hoe dan ook vind je de opties bij ons terug.
Ademende eigenschappen
Tot slot is het ook zeker belangrijk dat dekbedden ademende eigenschappen hebben. Ze moeten in staat zijn om niet zweterig te werken. Bijvoorbeeld door middel van een goede vochtregulatie. Hierdoor voelen ze op het juiste moment koel en luchtig aan in de warmere nachten. En in de koudere nachten hebben ze dan puur de isolerende functie om je lichaam warm te houden. Ademende eigenschappen spelen een grote rol in het behoud van frisheid. Mensen vinden het over het algemeen namelijk niet prettig om zich vies te voelen.

Dekbedden bestellen bij beddengroothandel PMK?

Als beddengroothandel zijn wij dagelijks bezig met de bovenstaande voordelen. Wij doen ons uiterste best om dekbedden van de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. Maar daarbij kijken we niet alleen naar kwaliteit. Want het is ook belangrijk dat onze producten betaalbaar zijn. Je wilt namelijk het liefst een zo hoog mogelijke kwaliteit voor een zo laag mogelijke prijs ontvangen. En dus optimaliseren wij de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Daarmee krijg je bij ons echt waar voor je geld. Dekbedden die relatief goedkoop zijn, maar zich tegelijkertijd in de hoogste regionen qua kwaliteit bevinden.

Ben je momenteel dus op zoek naar dekbedden van de hoogste kwaliteit? En wil je daarbij ruime keuzemogelijkheden hebben om tot de juiste optie te komen? Dan staan we direct voor je klaar met een zeer uitgebreid assortiment. Pak ons assortiment erbij en ondervindt direct zelf welke optie het beste bij jouw doelgroep aansluit.

Mocht je nog met bepaalde vragen zitten over de eigenschappen van de dekbedden, neem dan gerust even contact met ons op. We staan altijd klaar om vragen van klanten te beantwoorden. Uiteindelijk willen we namelijk dat iedereen de juiste producten in huis haalt. Dekbedden die nog in lengte van dagen voor een optimale gebruikservaring gaan zorgen.
Meteen een offerte aanvragen